- شاخص های جامع نظام برنامه ریزی
- سالنامه آماری استان خراسان شمالی
- آمارنامه استان خراسان شمالی
- سری زمانی شاخص ها و نماگرهای آماری
- شاخص ها و نماگرهای سالانه استان خراسان شمالی
- شاخص ها و نماگرهای فصلی استان خراسان شمالی
- کمیته تخصصی GIS
- فرهنگ آبادی های استان خراسان شمالی
- نتایج تفصیلی سرشماری ها
- نقشه و اطلاعات مکانی
- معرفی و نتایج طرح های آماری
- نشریات آماری
- گزارشات آماری
- گزارش های شاخص قیمت و نرخ تورم استان خراسان شمالی
- حساب های منطقه ای


سالنامه آماری حاوی مجموعه ای از آخرین اطلاعات آماری موجود در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می باشد که به منظور رفع نیازهای آماری تصمیم گیران، برنامه ریزان، پژوهشگران و سایر متقاضیان، از سال ۱۳۸۳ به طور سالانه تهیه و منتشر می شود.
یک نظام آماری هنگامی به سمت پیشرفت و تکامل حرکت می کند که آمارهایی که در آن تولید می شوند ماهیت ثبتی داشته و در حقیقت از سه روش تولید آمارهای “ثبتی، نمونه گیری و سرشماری” دقیق ترین آنها شیوه های ثبتی می باشد.
هدف از انتشار و ارائه این کتاب، اطلاعات آماری مهم و اساسی جهت رفع نیازهای آماری است.

آمارنامه استان حاوی مجموعه ای از آخرین اطلاعات آماری موجود در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می باشد که به منظور رفع نیازهای آماری تصمیم گیران، برنامه ریزان، پژوهشگران و سایر متقاضیان تهیه شده است. از آنجایی برای برنامه ریزی بهینه و کارآمد، داشتن آمار و اطلاعات صحیح امری بدیهی است. بر این اساس، کسب آمار و داده های اطلاعاتی برای همگان به ویژه برنامه ریزان و مدیران رده بالا در تمامی جوامع بسیار ارزشمند و انکارناپذیر است و بر این اساس الگوهای مناسب برنامه ریزی تهیه و تدوین گردیده، نقش و اهمیت آمارهای صحیح و بهنگام بیش از پیش آشکار شده است.
معاونت آمار، اطلاعات و GIS سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به منظور ارائه بهنگام اطلاعات آماری مهم و اساسی و همچنین رفع نیازهای آماری استفاده کنندگان اقدام به تهیه و تدوین و انتشار نشریه مذکور نموده است. امید است مجموعهﯼ حاضر در رفع نیازهای آماری برنامهریزان، تصمیمگیران و پژوهشگران مؤثر باشد.
در خاتمه از کلیه دستگاههای اجرایی استان، به ویژه استانداری محترم که نقش ارزنده ای در تولید و ارائه اطلاعات آماری داشت هاند قدردانی و تشکر نموده و امید داریم همچنان با بهره گیری ها از این همکاری ها و برخورداری از نظرات اصلاحی، موجب ارتقای کمی و کیفی را فرهم سازند.
سری زمانی نماگرها و شاخص های
اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ۵۰ سال کشور
یک سری زمانی مجموعه ای از داده ها است که بر حسب زمان مرتب و از رویدادهای مختلف آماری در طول زمان به دست می آیند، این داده ها بسیار متفاوت می باشند و ممکن است مربوط به فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و.. باشند.
مقادیر شاخصهای مربوط به فعالیتهای اقتصادی مانند میزان تورم، اشتغال، بیکاری، مقدار فروش (روزانه، هفتگی و ماهانه،) ارقام سالانه مربوط به محصول و تولیدات دامی، میزان صادرات واردات و ، … همگی انواع مختلفی از سری های زمانی می باشند.
آنچه در مطالعه سری های زمانی از اهمیتی خاص برخوردار است، بررسی تغییرات سری ها طی زمان می باشد. به طوری که ماهیت تغییرات در سری های زمانی در حوزه ی های اقتصاد، و مالی … برای بخش دولتی و صاحبان بنگاههای اقتصادی، سرمایه گذاران، مشتریان و حتی مردم، اهمیت ویژه دارد. تحلیل درست از روند تغییرات و پیش بینی آینده از دستاوردهای مطالعه سری های زمانی می باشد. آنچه در رابطه با فرایند بررسی سری های زمانی و اهمیت آنها گفته شد، زمانی از کارایی لازم برخوردار است که داده های سری ها از دقت و صحت لازم برخوردار باشند تا براساس آنها بتوان شناخت خوبی از گذشته به دست آورد و آینده را به خوبی پیش بینی کرد. بنابراین از مهمترین کاربردهای سری های زمانی پیش بینی مقادیر آینده بر مبنای گذشته می باشد.
هدف از تهیه این مجموعه، ارائه اطلاعات و شاخصهای مهمی است که مرکز آمار ایران و سایر دستگاه اجرایی های اقدام به تولید آنها (اعم از اجرای طرح یا ثبتی) نموده اند. در این مجموعه سعی شده، تا آنجا که ممکن است اطلاعات مورد نظر، در قالب سری های زمانی کامل ارائه شود و در مواردی که اطلاعات مورد نظر، فاقد روند خاصی بوده است، در حداکثر مقاطع زمانی ارائه شده است بازه بنابراین؛ زمانی روند متغیرهای مختلف، لزوماً یکسان نیست.

به منظور رفع نیازهای آماری و آگـاهی مسـئولان، تصـمیم گیـران، برنامه ریزان و پژوهشگران، معاونت آمار و اطلاعـات سـازمان مـدیریت و برنامه ریزی استان خراسان شمالی، تلاش می کند تا با انتخاب روش های مناسـب،تواناییها و ظرفیت های علمـی و عملـی تولیـد آمـار را بهبـود بخشـد وکمبودهای آماری را مرتفع سازد. لذا با انجام سرشماریها و آمـارگیری ازخانوارها و کارگاهها و موسسات، آمارهای مورد نیاز را جمع آوری و منتشـرمی نماید. علاوه بـر ایـن بـیش از یکصـد دسـتگاه اجرایـی در اسـتان درزمینه های مرتبط با فعالیتهای خود آمارهایی را تهیه می کنند که بخشی از آن به صورت مستمر به این سازمان ارسال می شود.

امروزه که لزوم حرکت در جهت توسعهﯼ پایدار به عنوان یک اصل انکارناپذیر در میان تمامی کشورهای جهان پذیرفته شده و بر این اساس الگوهای مناسب برنامهریزی تهیه و تدوین میشود، نقش و اهمیت آمارهای صحیح و بههنگام بیش از پیش آشکار شده است.
این نشریه به منظور آگاهی مسئولان از اطلاعات آماری و بههنگام در زمینههای گوناگون و همچنین ایجاد هماهنگی در ارائهﯼ آمارهای مورد نیاز و بر اساس الگوهای واحد و هماهنگ از طرف مرکز آمار ایران در سطح کشور، توسط معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی به صورت فصلی چاپ و منتشر میشود.

به منظور سیاستگذاری، برنامه ریزی و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی استان و سازمان کشوری از جمله (نقشه برداری کشور و زمین شناسی کشور) و تحلیل نیازمندیها و همچنین بهره برداری شایسته از تمامی ظرفیتهای فنی، علمی و نیروی انسانی استان در راستای ایجاد سیستم های اطلاعات مکانی، کلیات ایجاد کمیته تخصصی GIS در مورخ ۱۳۹۳/۰۲/۰۸جهت ارائه در کار گروه مربوطه پیشنهاد گردید. ضمناً در جلسه مورخ ۱۳۹۳/۰۲/۲۵ در کار گروه تخصصی آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار استان مطرح و مورد موافقت قرار گرفت. در تاریخ مربوطه تشکیل کمیته تخصصی GIS به ریاست معاونت آمار و اطلاعات و GIS ذیل کارگروه تخصصی آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار تشکیل گردد.

اطلاعات این نشریه از فرم شناسنامه آبادی های استان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن استخراج شده است . علاوه برآن اطلاعات جمعیتی هر آبادی و همچنین مشخصات جغرافیایی، امکانات، تسهیلات، وضع طبیعی، وضع سکونت و خصوصیات عمده جمعیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای هریک از آبادی های دارای سکنه به تفکیک دهستان و بخش ارایه شده است.
استان خراسان شمالی به مرکزیت شهر بجنورد درشمال شرق ایران است. بزرگترین شهر استان بجنورد است . این استان با مصوبه دولت در سال ۱۳۸۳ و پس از تقسیم استان خراسان به سه استان، ایجاد شد. مساحت این استان ۲۸۴۳۴ کیلومتر مربع و از نظر مساحت در رتبه پانزدهم کشوری که حدود ۱/۷۵ درصد از مساحت کل کشور را در بر گرفته است. این استان از نظر جمعیت دارای ۸۶۳۰۹۲ نفر میباشد که حدود ۱/۰۸ درصد جمعیت کل کشور را شامل شده است بجنورد پرجمعیتترین شهر استان خراسان شمالی است و پس از آن شهر شیروان پرجمعیتترین شهر استان است .
استان خراسان شمالی از ۸ شهرستان بجنورد (مرکز استان)، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، راز وجرگلان، جاجرم، فاروج و گرمه تشکیل شده است. این استان از نظر موقعیت جغرافیایی؛ از شمال با کشور ترکمنستان، از شرق و جنوب با استان خراسان رضوی، از جنوب غربی با استان سمنان و از غرب با استان گلستان هممرز است. آثار کشف شده در این استان نشان از قدمت تاریخی کهن آن دارد. محوطه باستانی معروف به پهلوان و تپه حیدران جاجرم، قدمتی بیش از ۱۲ هزار سال دارند. قدیمیترین اثر باستانی پابرجای قبل از اسلام (بنای سنگی اسپاخو) در غرب شهرستان مانه و سملقان در فاصله ۵ کیلومتری شمال شاهراه آسیایی در روستای اسپاخو نیز دلیل دیگری بر صحت این ادعا است این استان از نظر موقعیت جغرافیایی از شمال با کشور ترکمنستان (با ۲۸۱ کیلومتر مرز مشترک)، از شرق و جنوب با استان خراسان رضوی، از جنوب غربی با استان سمنان و از غرب با استان گلستان هم مرز است.
در این قسمت نقشه شهرستانهای استان به تفکیک بخش، شهر و دهستان تهیه شده که در قالب pdf قابل دسترس است.

آمارهای رسمی با ارائه اطلاعات در مورد وضعیت اقتصادی، جمعیتی، اجتماعی و زیستمحیطی، جزئی ضروری از سیستم اطلاعاتی یک جامعه را فراهم میسازد که هم دولت، هم اقتصاد و هم عموم افراد جامعه از آن بهره میبرند. لذا دستهای از آمارهای رسمی که سودمندی آنها در عمل به اثبات رسیده است توسط مرکز آمار ایران در قالب طرحهای آماری انجام میگیرد.از جمله مهمترین طرحها میتوان به طرح نیروی کار، هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی، طرح آمارگیری از کارگاه های صنعتی، طرح معادن در حال بهرهبرداری و … نام برد. در این قسمت نتایج منتشر شده از برخی از این طرحها قابل مشاهده است.

حسابهای منطقهای محاسبه متغیرهای کلان مناطق مختلف کشور در دوره معینی از زمان است که بهوسیله آن میتوان وضعیت اقتصادی هر منطقه را در دوره زمانی خاص به تصویر کشید. نتایج حسابهای منطقهای در قالب کمیتهای اقتصادی بیانکننده توان اقتصادی مناطق در ابعاد گوناگون است. مهمترین شاخص حسابها محصول ناخالص داخلی منطقه (GDPR) است. حسابهای منطقهای نقش شایان توجهی در برنامهریزیهای منطقهای دارد، بهطوریکه تحقق اهداف برنامهریزی منطقهای بدون استفاده از یافتههای حسابهای منطقهای امکانپذیر نیست.
حساب منطقه ای از مهمترین آمارهای مورد نیاز کشور که تهیه و تولید می شود. این حساب از سه روش (تولید، هزینه و درآمد) قابل محاسبه بوده و در حال حاضر روش تولید مبنای محاسبات حساب منطقه ای قرار می گیرد. این حساب بسته به نوع آن (قیمت جاری و قیمت ثابت) کاربردهای مختلفی از منظر تصمیم سازان و محققان دارد.
مقایسه سطح توسعه یافتگی استانها، سهم استان از تولید ناخالص داخلی کل کشور، سهم بخشهای مختلف اقتصادی از کل تولید ناخالص داخلی استان و کشور، محاسبه بهره وری در بخشهای مختلف تولیدی، بررسی مزیت نسبی، بررسی رشد متوازن منطقه ای و از جمله کاربردهای این حساب می باشد.
هدف از تهیه و تدوین حسابهای ملی محاسبهی مهمترین متغیرهای جریانی اقتصاد نظیر تولید، مصرف، تشکیل سرمایه، صادرات، واردات، درامد و رشد اقتصادی در یک دورهی معین از زمان و اندازهگیری مهمترین متغیرهای موجودی اقتصاد نظیر ثروت، دارایی و بدهی در مقطعی از زمان است که از طریق آنها تصویر وضعیت اقتصادی استانها و کشور در آن دوره یا مقطع زمانی نشان داده میشود.
دادههای حاصل از تمامی حسابهای تهیه شده در مرکز آمار ایران هم از نظر ارزش و هم از نظر مفاهیم و پوشش فعالیتی دارای سازگاری کامل می باشند. این نوع سازگاری از اصول مهم سیستم حسابهای ملی است.
آخرین خبرها

آغاز عمليات عكسبرداري…
عكسبرداري هوائي از مناطق وسيعي از استان خراسان شمالي از امروز دوشنبه…
بیش تر بخوانید
خبرهای خراسان شمالی
آمار و اطلاعات، پایه و اساس برنامهریزی میباشد. دسترسی به آمار و…
بیش تر بخوانید
آغاز عمليات عكسبرداري…
عكسبرداري هوائي از مناطق وسيعي از استان خراسان شمالي از امروز دوشنبه…
بیش تر بخوانیدمطلب مورد نظر یافت نشد!

آغاز عمليات عكسبرداري…
عكسبرداري هوائي از مناطق وسيعي از استان خراسان شمالي از امروز دوشنبه…
بیش تر بخوانید
آغاز عمليات عكسبرداري…
عكسبرداري هوائي از مناطق وسيعي از استان خراسان شمالي از امروز دوشنبه…
بیش تر بخوانید
خبرهای خراسان شمالی
آمار و اطلاعات، پایه و اساس برنامهریزی میباشد. دسترسی به آمار و…
بیش تر بخوانیدپایگاه اطلاعات آماری استان خراسان شمالی

قابلیت اطمینان از صحت اطلاعات
بالا رفتن دقت و درستی آمار و اطلاعات و جلوگیری از احتمال خطا و اشکال در فرایند تولید آمار به روش سنتی و دستی.

یکپارچه سازی آمار و اطلاعات
سیستمی تحت وب که سبب کاهش فاصله زمان توليد تا انتشار آمار و اطلاعات خواهد شد.

دسترسی سریع به آمار
دسترسی سريع و آسان به آمار و اطلاعات در جهت تصميم گیری، برنامه ريزی و سياستگذاری.